ČADCA.  V pondelok sme vás informovali o bombovej hrozbe v pobočkách Slovenskej sporiteľne po celom Slovensku.  Čadčianski kriminalisti spoločne s kriminalistami zo Žiliny zadržali podozrivú 28 ročnú Čadčianku. Obvinilu ju z trestného činu šírenia poplašnej správy.

PREHĽADÁVALI SPORITEĽNE PO CELOM SLOVENSKU

Policajti v pondelok od rána prehľadávali banky Slovenskej sporiteľne po celom Slovensku.

„Bomba v sporiteľni,“ približne takéto oznámenie mala v pondelok ráno prijať linka 112.

Pobočky Slovenskej sporiteľne zostali otvorené, prehliadky sa riešili individuálne.

Autor: Richard Bolješik

„Polícia nás informovala, že anonymná osoba nahlásila bombu v Slovenskej sporiteľni. Intenzívne spolupracujeme s políciou, ktorá prehľadáva všetky naše pobočky vrátane budovy ústredia. Klientom sa ospravedlňujeme za prípadné komplikácie. Prípadné krátkodobé zatvorenie pobočky je na individuálnom  rozhodnutí daného policajného tímu,“  uviedla v pondelok pre TVKRIMI.SK hovorkyňa banky Marta Cesnaková.

ŽENA OBVINILI ZO ŠÍRENIA POPLAŠNEJ SPRÁVY

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci obvinil 28 ročnú Moniku z Čadce z prečinu šírenia poplašnej správy. Obvinená žena v pondelok 9. marca po ôsmej hodine ráno mala oznámiť na linku 112,  že v jednej z komerčných bánk je bomba.  Policajti aj za pomoci služobných psov vykonali pyrotechnické prehliadky objektov s negatívnym výsledkom.

“Obvinená žena bola po vykonaní všetkých potrebných úkonov prepustená na slobodu so súhlasom prokurátora,” píše sa v policajnom stanovisku.

Monike v prípade preukázania viny jej hrozí jej jeden až päť rokov za mrežami. Zatiaľ čo včera policajti v Čadci riešili “bombovú” Moniku,  niekto v ten istý deň popoludní nahlásil bombu v Bratislave.

Páčil sa Vám text? Zdieľajte ho!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *