BRATISLAVA – Bratislavskí advokáti Juraj Almáši a Peter Tóth sú od februára 2017 stíhaní spolu s ďalšími obvinenými z členstva v organizovanej skupine Takáčovcov a ďalších šestnástich skutkov. Od jari 2017 boli v policajnom pátraní a orgány činné v trestnom konaní po nich pátrali akoby boli na úteku. To sa po roku zmenilo! Obaja sa prihlásili na polícii a TVKRIMI.SK vedia exkluzívne podrobnosti!

“Hľadaní advokáti na úteku J.Almáši a P. Tóth sa včera sami prihlásili na Prezídium PZ na Račianskej ulici. Tam si ich policajti hneď nechali. Následne sudca rozhodol a zobral ich do väzby,” prezradil iba pre TVKRIMI.SK zdroj z prezídia.

ZADRŽANIE HĽADANÝCH ADVOKÁTOV NÁM POTVRDIL AJ POŠKODENÝ V KAUZE “TAKÁČOVCI”

“Áno, obaja sú už vo väzbe,” povedal exkluzívne pre TVKRIMI.SK Tomáš Matovič, syn mŕtveho trnavského podnikateľa, ktorého sa mala podľa policajných obvinení práve skupina “Takáčovcov” pokúšať pripraviť v minulosti o 2,5 miliónové dedičstvo po otcovi.

ZDROJ: Polícia SR

PRIHLÁSILI SA DOBROVOĽNE, KONEČNE BUDÚ MÔCŤ PREHOVORIŤ A OBHÁJIŤ SA

“Áno,” odpovedal na priamu otázku TVKRIMI.SK jeden zo zástupcov advokáta na úteku Juraja Almášiho, jeho brat Gabriel. Potvrdil, že včera sa jeho brat sám prihlásil na polícii aj s druhým advokátom Jurajom Tóthom.

VŠETKY STÍHANÉ SKUTKY SÚVISIA S DEDIČSTVOM PO NEBOHOM MATOVIČOVI

Komplikovaný prípad podvodu s miliónovými majetkami mŕtveho trnavského podnikateľa Matoviča už druhý rok vyšetruje Národná kriminálna agentúra. Zatiaľ obvinila 21 ľudí za členstvo v zločineckej skupine, podvod, marenie spravodlivosti či hrubý nátlak. Niektorí boli vo väzbe, nakoniec sa všetci dostali na slobodu. Medzi stíhanými boli aj dvaja advokáti, ktorí boli viac ako rok nezastihnuteľní a tak políciou vo veci nevypočuteľní. Ich blízki, kolegovia, ako aj ich zastupujúci právni zástupcovia v podstate verili a veria v ich nevinnu, ktorá by sa ich výsluchmi mohla konečne odhaliť. Po úteku obom obvineným advokátom pozastavila členstvo výkonu advokácie aj Slovenská advokátska komora.

PROTI ADVOKÁTOM, AKO AJ ĎALŠÍM “TAKÁČOVCOM”, VYPOVEDÁ SYN TRNAVSKÉHO PODNIKATEĽA

Tomáš Matovič vypovedá vo veci ako poškodený a tvrdí, že organizovaná skupina Takáčovcov ho vraj chcela prepismi na bieleho koňa a následnými prevodmi pripraviť o dva a pol miliónové dedičstvo po mŕtvom otcovi. Vo výpovediach poukazuje aj na úlohu advokáta Juraja Almášiho a jeho kolegu Petra Tóhta v skupine. Po tom, čo sa včera obaja dobrovoľne prihlásili na polícii, budú sa môcť po viac ako roku konečne spravodlivo obhájiť. Prečo sa tak rozhodli urobiť až teraz, nie je jasné.

Páčil sa Vám text? Zdieľajte ho!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *