BRATISLAVA – V bratislavskej Dúbravke na Drobného ulici nadránom havaroval autobus MHD č. 83. Na svojej ceste bral doslova všetko, čo sa mu postavilo do cesty. Najskôr vozidlo vyšlo na chodník. Niekoľko tonový autobus “zrámoval” lavičky, následne prešiel cez priechod pre chodcov, zastavil ho až strom v parčíku. Keby sa nehoda stala o hodinu neskôr, ťažko si predstaviť dôsledky. Bolo len šťastím, že po chodníku nikto neprechádzal do práce alebo do školy. Polícia tvrdí, že išlo len o “škodovú udalosť”!

Zdroj: Ondrej Otvoril

Autobus č.83 nakoniec skončil medzi stromami za priechodom pre chodcov. Pozrite si autentické video:

Nehoda autobusu číslo 83 v Dúbravke

Dnes sa niekoľkým obyvateľom Dúbravky naskytol tragikomický pohľad na autobus rútiaci sa po chodníku a vodiča, ktorý sa ho snažil dobehnúť. Nikto sa pri incidente nezranil. (Článok: goo.gl/s16TyU)

Posted by SME Auto on 4. máj 2018

 

“Je to nepochopiteľné, po nehode nebol v autobuse vodič. Absolútne si neviem predstaviť, čo sa stalo,” opisuje údajne len “škodovú udalosť” miestny obyvateľ rannú udalosť pre TVKRIMI.SK.

Zdroj: Ondrej Otvoril

“Po príchode na zastávku “Pekníkova” na Repašského ul. zistil vodič autobusu 83 poruchu dverí vozidla. Udalosť nahlásil na dopravný dispečing s tým, že čaká na príchod pojazdnej dielne. Následne odišiel na sociálne zariadenie na Žatevnú ul., pričom v autobuse ostal vodič v zácviku. V tom čase ho informoval dispečer, že má vypnúť hlavné batérie v motorovom priestore a skúsiť, či sa závada neodstráni. Vodič toto vykonal, avšak pred tým nezabezpečil vozidlo proti pohybu zatiahnutím ručnej brzdy. Z toho dôvodu sa po odpojení batérii odbrzdila “zastávková brzda” a autobus sa následne dal svojvoľne do pohybu, pričom prešiel až po križovatku Drobného – Trhová,” uvádza v stanovisku Dopravný podnik mesta Bratislava.

Toto je podľa bratislavskej polície škodová udalosť a nie nehoda… Zdroj? Ondrej Otvoril

“Polícia vec nevyšetruje, ide o škodovú udalosť,” informovala portál TVKRIMI.SK hovorkyňa bratislavskej polície.

Z fotiek je zrejmé, že autobus ničil verejný majetok, lavičky, kovové stĺpiky, stromy, napriek tomu to z pohľadu polície nie je dopravná nehoda.

“Pri tejto jazde autobus poškodil dve osobné motorové vozidlá, niekoľko dopravných značení, lavičky, smetný kôš, stĺpiky a zeleň. Udalosť polícia klasifikovala ako škodovú udalosť a vyriešila ju na mieste pokutou vodičovi autobusu. Na autobuse je odhadnutá škoda na cca 3 900,- €, na osobných autách po 1 000,- €. Škodu na verejnoprospešných zariadenia ( lavičky, stĺpiky, zeleň ) a dopravných značkách vyčíslia dodatočne MČ Dúbravka a OCH Magistrátu,” píše sa v stanovisku Dopravného podniku.

 

Páčil sa Vám text? Zdieľajte ho!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *