BRATISLAVA – Portál TVKRIMI.SK má k dispozícii doteraz nepublikované, celé znenie  Zmluvy o budúcej zmluve, ktorú uzavrel budúci majiteľ televízie Markíza so Silošom Pohankom ešte v roku 1994, keď Markíza neexistovala a nemala ešte ani len vydanú licenciu na televízne vysielanie. Mimi sériu o Kauze Markíza štartujeme touto zmluvou, ktorá je akýmsi prológom celého 20 ročného príbehu.

Symbolický dátum 21. august, ktorý zmenil všetko… V roku 1994 však znamenal štart budúcej Kauzy Markíza

Práve 21. augusta 1994 podpísal dovtedy nie veľmi známy Pavol Rusko s majiteľom renomovaného televízneho štúdia ESPE Silošom Pohankovým túto Zmluvu o budúcej zmluve.  Prečítajte si pozorne všetky body zmluvy. Dôležitý je najmä bod I., kde sa hovorí, že ESPE podporuje získanie licencie Markízou na vtedajší voľný tretí kanál po niekdajšej TA3 ( pozn. táto TA3 nemá nič spoločné s existujúcim spravodajským kanálom ).

 

Zdroj: TVKRIMI.SK
Zdroj: TVKRIMI.SK
Zdroj: TVKRIMI.SK

Podstatným je aj bod X. Zmluva mala zaniknúť nepridelením licencie v tomto konkurznom konaní. A tu je kameň úrazu. Okrem toho pod zmluvou nie je podpis druhej konateľky, Sylvie Volzovej. Tá neskôr tvrdila, že o takejto zmluve vôbec nevedela. Tu vzniká Kauza Markíza, ktorá po 20-tich rokoch prerástla do úplne niečoho iného a to obvinenia z plánovania vraždy spoločníčky v Markíze, Sylvie Volzovej, práve Pavlom Ruskom. Pokuta za neplnenie zmluvy jednou zo strán bola na tú dobu závratných 2 500 000,-DM – nemeckých mariek, v prepočte na vtedajšie slovenské koruny asi 50 000 000,- SKK.

Pokračovanie nabudúce…

Páčil sa Vám text? Zdieľajte ho!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *