BRATISLAVA. 13 rokov! To je dlhoočakávaný verdikt v prípade starej vražde v Petržalke z roku 2005. Rozsudok dnes potvrdil  odvolací krajský súd. Obžalovaný Martin Jajcaj mal na smrt dobiť Michala, rozhodnutie KS si ale vypočuť neprišiel.

Jajcaj začiatkom roka 2005 na Humenskom nám. v Petržalke spolu so svojím otcom udieral poškodeného päsťami, kopal ho a búchal mu hlavu o ľad, následkom čoho Michal zomrel. Na súde viackrát vypovedala utajená svedkyňa, ktorá popísala celý priebeh incidentu: “Skočil mu na hrudník, krk, surovo na neho skočil.” Otec obžalovaného, ktorý tiež v prípade figuroval, pred pár rokmi zomrel na rakovinu. Po jeho smrti sa ohlásil na polícii svedok, ktorý pred súdom v roku 2009 vypovedal, že sa mu priznal k vražde. Toto svedectvo hádzalo vinu na mŕtveho otca Lubora, ktorý mal podľa neho blízko k jednej z bratislavských skupín podsvetia a vyviňovalo Martina. traja utajení svedkovia túto konštrukciu vyvracajú a zhodne usvedčujú z útoku Jajcaja maldšieho.

ZDROJ: TVKRIMI.SK

Prípad roky sprevádzajú komplikácie a obštrukcie. Nedarilo sa vypočuť všetkých svedkov, inokedy sa pre komplikácie nedostavil obžalovaný.  Tesne pred rozsudkom išiel do dôchodku sudca, ktorý vec roky pojednával. Dokozovanie sa tak po rokoch vrátilo na začiatok. Proces traumatizoval rodinu zavraždeného.

Po dnešnom rozhodnutí Krajského súdu v BA, ktorý zamietol Jajcajove odvolanie, je rozsudok právoplatný. Martin Jajcaj by mal nastúpiť do výkonu trestu, ak tak v najbližších dňoch neurobí, bude na neho musieť súd vydať zatykač. Podľa nášho zdroja odsúdený dlhodobo pracuje a žije vo Viedni.

 Pozrite si archívnu reportáž o prípade

Martina Jajcaja zadržala polícia vo Viedni. Tvrdí to priateľka hlavného obžalovaného v prípade 12-sť rokov starej vraždy Michala Horeckého z bratislavskej Petržalky. Nekonečný súdny proces sa tak opäť naťahuje. Pozrite si reportáž.© KRIMI TV JOJ RICHARD BOLJEŠIK 20.4.2017 11:00 ) – Ak chcete sledovať podobné aktuality, dajte mojej stránke like. Zdieľajte!#krimi #tvjoj #boljesik

Posted by KRIMI TV Richard Bolješik on 20. apríl 2017

 

Doteraz nepublikovaný policajný záznam z miesta vraždy v Petržalke priamo zo dňa 14.2.2005. Čo v ňom píše operatívec o poškodenom?

Ako všetko v živote, aj tento príbeh má dve strany. TV KRIMI  majú k dispozícii doteraz nepublikovaný záznam z KRPZ v BA zo dňa vraždy, ktorý prinášame na vyváženie doteraz zverejnených textov a reportáži o prípade. V operatívno-pátacom zázname policajt o poškodenom-zavraždenom doslova pár hodín po vražde píše: “Horecký Michal je osoba, ktorá mala pred 7 dňami prísť z výkonu trestu, v minulosti bol stíhaný za násilnú trestnú činnosť a ekonomickú trestnú činnosť. Osoba bola po požívaní alkoholických nápojov agresívna, vyhľadávala konflikty, bezdôvodne napádal osoby.”  Samozrejme, ani tieto okolnosti neoprávňujú nikoho vziať niekomu život, no na dokreslenie profilu poškodeného a objektivizovanie prípadu, je nutné tieto fakty tiež zverejniť.

Policajný záznam z roku 2005

Jajcaj v pozitívnom svetle. 30.10.2015 naháňal zlodejku pred Justičným palácom

REPORTÁŽ SPRED JUSTIČNÉHO PALÁCA

BRATISLAVA – 30.10.2015 – 10:00 – AUTENTICKÉ VIDEO – ZDIEĽAJTE…Pod zámienkou, že je zo Sociálnej poisťovne, sa staršia žena pokúsila okradnúť 83 ročnú dôchodkyňu v jej byte. Netušila však, že pani nie je doma sama. Vedľa v izbe spal jej príbuzný. A tak ženu, podozrivú z krádeže, krátko po čine chytil priamo na ulici…. ( zdieľajte, nech dôchodcovia vidia, akí ľudia chodia po Bratislave, možno ženu z videa niekto ďalší spozná )zdroj: RICHARD BOLJEŠIK, KRIMI TV JOJ

Posted by KRIMI TV Richard Bolješik on 30. október 2015

 

Páčil sa Vám text? Zdieľajte ho!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *