BRATISLAVA – V prípade mŕtvej Violy Macákovej nastal takmer po roku výrazný posun. Prípad rozhýbali Reportéri RTVS. Redaktorka Eva Benčatová priniesla v pondelok 9.11.2020 nové informácie a ďalšie svetlo do nejasnej smrti 34-ročnej Sninčanky, ktorá zomrela v prístave pri Dunaji, neďaleko bratislavskej Eurovei.

Vyzerá to tak, že znalci konečne určili príčinu smrti. Až doteraz ju vyšetrovatelia nevedeli, lebo im chýbali výsledky súdnoznaleckého posudku. 11.11.2019 prijala polícia oznámenie, že na Prístavnej ulici leží podchladená žena. Oživiť sa ju nepodarilo.

O smrti mladej učiteľky angličtiny, ktorá bývala v centre Bratislavy, najskôr informovali médiá, polícia sa k prípadu vyjadrila až po týždni. Novinári a televízie od začiatku hovorili o znásilnení, mučení, surovej bitke a špekulovali o motíve vraždy.

Viola Macáková. Zdroj: archív RB

Reportéri zmapovali posledný deň pohybu Violy a rozhýbali “zabudnutý” prípad

Viola (redaktorka Eva Benčatová)

Viola Záhadná smrť Violy Macákovej otriasla v novembri minulého roka celým Slovenskom. No politické zmeny, škandály v justícii a najmä pandémia koronavírusu zatlačili prípad do úzadia. Rodičia mladej ženy dodnes nielenže nevedia, kto ich dieťaťu ublížil, no ani to ako zomrela. Čo sa stalo v posledných chvíľach života učiteľky angličtiny, ako pokračuje vyšetrovanie a čo v prípade vyvoláva otázniky? To všetko sa dozviete v reportáži Evy Benčatovej.

Uverejnil používateľ Reportéri RTVS Pondelok 9. novembra 2020

Podľa informácií TVKRIMI.SK a predbežných výsledkov pitvy má vyplývať, že Viola zrejme nezomrela cudzím zavinením. Príčinou smrti má byť tuková embólia, ktorá vznikla po opakovanom páde. Vo vyšetrovaní tak zrejme nastane zvrat. Polícia prípad nekvalifikovala ako vraždu, úmrtie vyšetruje ako zabitie. Aj táto kvalifikácia môže byť len “nadkvalifikovanie” prípadu, aby mal vyšetrovateľ rozviazané ruky.

Bulvárne médiá, ktoré od začiatku hustili prípad ako “jednozančnú a brutálnu” vraždu, lebo také informácie presakovali na verejnosť a k rodine na úvod vyšetrovania, teraz zmenili rétoriku a k svojim predchádzajúcim verziám sa už radšej nevracajú.

Páčil sa Vám text? Zdieľajte ho!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *