BRATISLAVA/GALANTA – Prinášame vážne zistenia a indície o policajnom aute smrti, ktoré včera havarovalo na obchvate Galanty. Zatiaľ z nezistených príčin sa zrazilo auto, vezúce príslušníkov z bratislavského Starého Mesta, s autobusom.  Podľa zdroja TVKRIMI.SK sa  toto policajné auto malo len pred pár dňami vrátiť z opravy a nebolo technicky úplne “OK”.

Mala to byť služba, ako každá iná. Dvojica policajtov, 31-ročný Miroslav a 30-ročný Slavomír vedeli len toľko, že nadránom ich budú kontaktovať kolegovia z Národnej kriminálnej agentúry a budú potrebovať ich asistenciu. Ide o bežnú vec, keď NAKA potrebuje kapacitnú výpomoc pri razii. Dvojica však zrejme do posledných chvíľ nevedela, kam pôjde, ani aký je dôvod výjazdu, ani to, že pôjdu mimo mesto, a že skončia až v Trnavskom kraji. Ide o štandardný postup, aby sa zamedzilo úniku informácií.

Na rovnej ceste sa hliadka zrazila s autobusom. Cesta bola suchá a úsek je pomerne prehľadný. Zdroj: Polícia SR

Na obchvate pri Galante v skorých ranných hodinách sa policajná hliadka zo Starého Mesta – Stred, zrazila s autobusom SAD Dunajská Streda. Čelný náraz neprežil spolujazdec, 31 ročný policajt Miroslav. Jeho parťák, ktorý mal zrejme šoférovať, leží s vážnymi zraneniami v galantskej nemocnici.

Tri od seba nezávislé policajné zdroje hovoria o policajnom aute, ktoré nebolo úplne “OK”

Už včera našu redakciu kontaktovali dva, na sebe nezávislé policajné zdroje, jeden z okresu, druhý z krajskej polície v Bratislave. Oba zdroje uvádzali totožné informácie, že policajné auto, ktoré havarovalo, malo byť v poslednom období viackrát v oprave. Tieto informácie nám dnes ráno potvrdil aj tretí, nezávislý policajný zdroj.

“Ich auto bolo vo veľmi zlom technickom stave, to auto je na “odpis”, malo také závady, doslova nespôsobilé na jazdu, otáčky sa menili samy, a keď si zatáčal doprava tak vozidlo samo začalo točiť vľavo, musel si vyvinúť veľkú silu, aby si to zvládol. Kolegovci hovorili, že ich NAKA žiadala, aby išli veľmi rýchlo, aby boli na mieste načas, lenže netušili, že auto je v tak nespôsobilom stave, tam prakticky už skoro nič nefungovalo,”  uvádza prvý policajný zdroj.

Zdroj: Polícia SR 

“To auto malo vážne chyby a používalo sa výhradne len v meste, aj to len na pomalú jazdu, lebo všetci vedeli, že to je auto na rozbitie,” dodáva druhý policajný zdroj pre TVKRIMI.SK. Toto nemohla vedieť NAKA, ktorá si vyžiadala policajnú výpomoc z Obvodného oddelenia PZ Bratislava – Staré Mesto – Stred. Kam pôjdu na výjazd, nevedeli ani samotní policajti z obvodu. Netušili, že ich na takomto aute čaká jazda až do regiónu Galanty, kde sa včera dopoludnia skutočne konala razia NAKA-y.

TVKRIMI.SK sa snažilo tieto zistenia verifikovať. Našli sme aj tretí, nezávislý zdroj a konfrontovali sme všetky naše zistenia. Aj tretí policajný zdroj v podstate potvrdil, že policajné auto, ktoré havarovalo, sa práve vrátilo z opravy, no aj tak nebolo OK.

“To auto nebolo OK ani po oprave,” dodáva tretí policajný zdroj pre TVKRIMI.SK.

Policajt Miroslav, ktorý pri nehode zomrel. Zdroj: Facebook MiroslavaT.
Inšpekcia o príčinách nehody mlčí

Príčiny nehody vyšetruje policajná inšpekcia. Pýtali sme sa na technický stav auta, či mohol byť príčinou nehody a či je to jedna z vyšetrovacích verzií.

“V prípade je vedené trestné stíhanie a prebiehajú procesné úkony. V tejto chvíli je predčasné sa vyjadrovať k príčinám nehody, keďže vyšetrovateľ nemá výsledky zo znaleckých posudkov,” uvádza v stanovisku Ministerstvo vnútra SR.
Iná verzia príčin nehody

Druhou alternatívou, o ktorej sa medzi policajtmi hovorí je tá, že uvedený úsek cesty je zle klopený. Auto mohlo vyjsť na krajnicu, kde je divný obrubník, ten možno spôsobil, že sa stalo nekontrolovateľným a dostalo sa do protismeru. Akú úlohu by pri tejto verzii nehody zohral spomínaný možný zhoršený technický stav vozidla? Ťažké, ale dôležité otázky… Príčina nehody môže byť nakoniec úplne iná, no informácie aj o technickom stave auta sú tak závažné, že ich nepochybne bude  musieť preverovať znalec a považujem ich za nutné zverejniť vo verejnom záujme, v rámci objektívneho vyšetrenia tragickej nehody.

Prečítajte si tiež texty o policajtovi Miroslavovi, ktorý zomrel pri výkone služby

Skin – Thumbnail

https://tvkrimi.sk/2018/04/25/1034/

 

 

Páčil sa Vám text? Zdieľajte ho!

2 Comments on “ŠOKUJÚCE ZISTENIA O POLICAJNOM AUTE SMRTI: Zomrel policajt kvôli tomuto?”

  1. trapne. neverim vam .mesto ,mimo mesto po servise ššššššššššššššššštatnom policajnom servise gde su prachy a opravia auto takto sorry

  2. je mi to jedno ako si kompetentny,alebo ako si hovorite .rovna cesta auto do mesta alebo auto mimo mesta čo mi uchadza bud je schopne prevadzky alebo nie nie že mozno čudne protismer celovka a dovi dopo alebo sa mylim vi geroji

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *