BRATISLAVA – Manželka zosnulého generála a bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského opísala na sociálnej sieti dojmy a pocity z posledných chvíľ s manželom zo dňa 29.12.2020. V ten deň si mal, podľa oficálnych informácií, siahnuť Milan Lučanský na život vo väzobnej cele.

Smrť bývalého policajného prezidenta sprevádzajú viaceré nejasnosti. Verejná mienka sa rozdelila na dva tábory, na tých, čo veria samovražde, a na tých, ktorý jej neveria vôbec. Najskôr si mal Milan Lučanský 9.12. údajne sám zraniť oko v cele pádom na posteľ, až tak, že mu ho museli operovať, lebo ho mal vtlačené do nosnej dutiny. Na druhý deň sa mal prevrátiť v nemocnici na vozíčku, na ktorom sa prevážajú pacienti a udrel si hlavu. Stať sa tak malo pri nasadaní na vozíček. Nakoniec sa dva týždne potom 29.12.2020 obesil vo väzenskej cele a na druhý deň zomrel v nemocnici.

Bývalý policajný prezident, generál Milan Lučanský, zomrel 30.12.2020. Zdroj: archív RB

,,Nemám silu sa vyjadrovať k momentálnej situácii o smrti môjho manžela, bez ktorého môj život stratil zmysel a bolesť, ktorú držím v sebe je natoľko ťažká, že len vďaka svojim deťom, ktoré sú mi v tejto chvíli najväčšou oporou, dokážem ustáť toto najťažšie obdobie môjho života,” napísala Martina Lučanská.

Martina Lučanská, vdova po trestne stíhanom generálovi M. Lučanskom, ktorý bol vo väzbe, lebo bol vyšetrovaný pre prípad závážnej korupcie. Zdroj: FB Martiny Lučanskej

S policajným komandom za chrbtom

Manželka podrobne popísala posledné chvíle a svoje pocity pri nemocničnom lôžku. Netušila, že to bude ten najhorší a súčasne posledný deň s manželom.

“KÝM JA SOM MALA ZA CHRBTOM MIKULCOVE KOMANDO pri posteli môjho muža, V NEPRESTRELNYCH VESTÁCH A SO SAMOPALMI V RUKE, pán minister vnútra R. Mikulec sa zabával na chate v Martine na Martinských holiach, kde je do dnešného dňa. A tak sa pýtam sama seba, to naozaj chcem tak veľa, aby niekto tak kompetentný, ako je minister vnútra R. MIKULEC v demokratickej krajine, ktorý zabezpečuje bezpečnosť a poriadok v nej, mu bolo naozaj za ťažko vyvesit čiernu vlajku nad budovou ministerstva vnútra a vzdať mu tak úctu na počesť jeho pamiatke..???” dodáva vdova po bývalom policajnom prezidentovi.

Treba však dodať, že v nemocnici Lučanského príslušníci ZVJS a nie policajti.

,,Je mi veľmi ľúto, že manželka p. Lučanského v statuse o nesmiernej bolesti a žiali súčasne rieši moje súkromie. Po mesiacoch, kedy nikto z nás vo vláde nerozlišoval medzi pracovnými dňami a víkendom, som si dovolil stráviť pár dní so svojou rodinou. S negatívnym PCR testom, v bubline, pred sprísnením opatrení. Zároveň chcem vysvetliť, že zrejme (ani pre ňu) nie je novou informáciou, keď poviem, že je štandardným postupom, keď v nemocnici dohliadajú na hospitalizovaného väzobne stíhaného, príslušníci PZ,” napísal minister vnútra Roman Mikulec.

,,Ja som ho však videla na smrteľnej posteli. Nesmela som ho odokryť, lebo inak sa mi jeho “po zuby ozbrojení ochrankári” zo ZVJS vyhrážali, že mi viac nedovolia, aby som pri ňom bola. Prečo sa asi tak báli, aby som videla jeho telo? Jediné, čo som videla, bola jeho hlava a krk. Ten bol mimochodom úplne čistý bez šrámov po údajnom obesení. Čakáme na výsledky pitvy. Dúfam, že ich dostanem skôr ako médiá,” kontruje Martina Lučanská.

,,Na záver by som chcel dodať, že vzhľadom na skutočnosť, že nie sú naplnené podmienky vyhlásenia štátneho smútku a s ohľadom na okolnosti prípadu, ministerstvo vnútra nepristúpilo k vyveseniu čiernych zástav na štátnych budovách. Príslušníci Policajného zboru si, samozrejme, môžu uctiť pamiatku generála Lučanského na Prezídiu Policajného zboru, kde je umiestnená kondolenčná kniha, rovnako ako zapálením sviečky na všetkých pracoviskách Policajného zboru,” uviedol minister vnútra Roman Mikulec.

Policajti na sociálnej sieti vzdali hold generálovi Milanovi Lučanskému pred budovou Prezídia PZ v Bratislave, čo ministra vnútra podráždilo…

Policajti salutujú pred Prezídiom PZ v Bratislave. Zdroj: tip/FB

,,K tomu dodám len toľko, že ak by si dotyční policajti skutočne chceli uctiť pamiatku generála Lučanského a nechceli si len spraviť fotku na sociálne siete, salutovali by čelom k jeho fotke a nie k objektívu. To by pre nich nemala byť nová informácia a tiež to, bohužiaľ, o niečom svedčí,” obul sa do svojich podriadených minister vnútra Roman Mikulec.

Minister vnútra. Zdroj: FB Roman Mikulec

,,Čo sa týka samotného vyšetrovania, z informácií, ktoré mám priamo od kompetentných, vyšetrovanie trestnej veci, v ktorej bol obvinený aj Milan L., je vykonávané zákonným spôsobom, pod dozorom príslušného prokurátora, preskúmavané aj rozhodovacou činnosťou súdov. Vedené je na základe množstva dôkazov, ktoré sa vyhodnocujú jednotlivo a aj v celku, priebežne sa zabezpečujú ďalšie dôkazy a podklady do spisu. Vyšetrovateľ žiadnym spôsobom neobmedzoval styk obvineného s rodinnými príslušníkmi, príslušná žiadosť o umožnenie návštevy vyšetrovateľovi doteraz doručená nebola,” dodal minister.

VIDEO: K prípadu som nahral analýzu faktov a súvislostí

Analýza k Lučanskému… Článok si môžete pozrieť tu:

Skin – Thumbnail
© RICHARD BOLJEŠIK TV ( 2.12. – 14:20 ) Zdieľajte, ďakujem.

Uverejnil používateľ Richard Bolješik TV Sobota 2. januára 2021

Platia na Slovensku ešte pricípy právneho štátu a práva na spravodlivý proces?

Páčil sa Vám text? Zdieľajte ho!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *