BRATISLAVA. Znie to priam neuveriteľne, aké okolnosti sprevádzajú nastúpenie odsúdeného Martina Jajcaja do väzenia po tom, čo mu Krajský súd v Bratislave takmer pred desiatimi dňami ( 5.4. 2018 ) potvrdil 13 ročný trest.  Bývalá partnerka, s ktorou má Jajcaj neplnoletú dcéru, včera so svojím bývalým partnerom absolvovala zvláštny deň. Michaela nevylučuje, že išlo o zámer, urobiť z Jajcaja vraha na úteku. Portálu TVKRIMI.SK poskytla rozhovor.

Martin Jajcaj sa včera pred 14:00 sám dostavil do Justičného paláca. Tvrdil, že výzvu na nástup do výkonu trestu nemal a nemá. ZDROJ: KRIMITV.SK
JAJCAJ BOL UŽ V JUSTIČÁKU, O DVE HODINY HO DOMA HĽADALA POLÍCIA

“Včera o 15:40 prišli dvaja policajti na Záhradnícku ulicu k Martinovej babke. On už bol od 14:00 v Justičáku. Aj im babka povedala, že on sa neskrýva, dala im aj jeho číslo. Potom volala rozrušená mne, že či je Martin na úteku. Oni nevedia, čo robia. Možno je to ale naschvál,” povedala Michaela, bývalá partnerka odsúdeného Martina Jajcaja.  

Jajcajova babka, odsúdého policajti hľadali včera u nej. ZDROJ: Richard Bolješik
ČUDNÁ HRA NA HĽADANÉHO “VRAHA NA ÚTEKU”?

Podľa súdu bol príkaz na dodanie Jajcaja do výkonu trestu odňatia slobody expedovaný ešte minulý týždeň. Viaceré médiá v priebehu tohto týždňa informovali, že Jajcaj nenastúpil do väznice a zrejme utečie. Polícia včera nekonkretizovala, akou formou po Jajcajovi týždeň pátrala až do momentu, než jeho tvár včera zverejnila v policajnom pátraní. Nevieme, či ho boli navštíviť na adrese trvalého pobytu a nenašli ho, alebo ho konktaktovali cez mobilné čísla, prípadne aké urobili previerky u jeho rodiny:

„Zo strany polície boli a v súčasnej dobe aj naďalej sú vykonávané všetky potrebné úkony v zmysle zákona. Z dôvodu aby nedošlo k ich zmareniu, bližšie informácie o charaktere týchto úkonov z taktického hľadiska však nie je možné konkretizovať,“ uvádzala včera vo svojej odpovedi pre TVKRIMI.SK bratislavská polícia.

JAJCAJ OPAKOVANE TVRDIL, ŽE HO NIKTO NEHĽADAL  A NEVEDEL, KEDY A KDE MÁ NASTÚPIŤ DO VÄZENIA
RADŠEJ SA PRIHLÁSIL SÁM, ABY MU NENAŠILI ÚTEK

“Išli sme do Justičáku hneď po tom, čo sme sa od Vás ( KRIMITV.SK ) včera ráno dozvedeli, že Martin je v policajnom pátraní ako hľadaný, hoci ho nikto od 5.4. nekontaktoval a nehľadal. V Justičáku nastal problém, nechceli ho zobrať, vraj nemá papier – výzvu, kde a kedy má nastúpiť do výkonu trestu. Vraj oni o ničom nevedia. Martin ale trval, že neodíde, lebo si myslí, že je to nejaká hra. Nakoniec ho zobrali,” dodáva Michaela. 

V tejto divnej, na prvý pohľad nepochopiteľnej hre, nakoniec môže ísť o veľa. Jajcaj sa totiž pokúsi o:

  • dovolanie na Najvyšší súd SR
  • zníženie trestu
  • podanie na štrasburgský súd za prieťahy
  • obnovu konania
  • podmienečné prepustenie na slobodu po odpykaní dvoch tretín trestu

Údajný “útek” a napríklad zadržanie odsúdeného hľadaného vraha by sa chápalo ako možné marenie spravodlivosti. To by Jajcajovi nakoniec priťažilo a zrejme by to definitívne zabetónovalo terajší 13 ročný rozsudok, rovnako pochovalo akékoľvek snahy Jajcaja v dovolaní, obnove konania, či úvahy o podmienečnom prepustení.

Páčil sa Vám text? Zdieľajte ho!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *