RAKÚSKO – Vo Viedni strieľal v pondelok dvadsaťročný Kujtim Fejzulai, ktorý sa v Rakúsku síce narodil, ale bol nedávno odsúdený. Chcel s komplicmi odísť do Sýrie bojovať v radoch Islamského štátu. Počas jeho útoku v centre Viedne zomreli štyria ľudia a ďalších 22 sa zranilo. Jozef z Bratislavy, pracujúci vo Viedni, mal šťastie – strely ho len tesne minuli.

Jozef pracuje v jednej z reštaurácií v centre rakúskej metropoly. Útočník strieľal len kúsok od neho.

Pred reštauráciou vo Viedni, zásah policajtov naživo. Zdroj: Jozef Tongeľ

“Pár metrov od mojej roboty, strely mi lietali okolo okien. Sme zatvorení a zabarikádovaní vo vnútri,” uviedol Jozef na sociálnej sieti.

Našťastie sa jemu aj jeho kolegom podarilo skryť v bezpečí vo vnútri reštaurácie. Tam museli nakoniec všetci prežiť, kvôli bezpečnostným opatreniam, prakticky celú noc.

Slovák, ktorý prežil útok vo Viedni. Zdroj: Jozef Tongeľ

“Som v poriadku, zabarikádovaný v robote a strážený policajtmi. Samé policajné autá, policajti, ​​vrtuľníky, stále hľadajú dvoch. Nemám šancu, aby pre mňa prišiel taxík neskôr, takže asi tú budeme spať. Čo vám poviem, strašne čo sa stalo zasa,” popísal svoju skúsenosť z pondelka 2.11.2020 Jozef.

zdroj: Twitter / Peter Velle

Útočníka policajti zastrelili už v pondelok krátko po útoku. Ešte v utorok na hraniciach policajti vykonávali kontroly. Nebolo totiž jasné, či nemal mladík aj komplica. Chránené boli tiež židovské pamiatky na Slovensku aj v susednom Česku. Keď rakúska polícia potvrdila, že útočník bol sám, zvýšené kontroly na hraniciach skončili.

Páčil sa Vám text? Zdieľajte ho!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *