BRATISLAVA – Protestov k 17. novembru sa zúčastnili tisíce ľudí. O pokojné zhromaždenie rozhodne nešlo. Demonštrujúci sa zišli celkovo na 5 miestach, na Námestí SNP, Hodžovom námestí, Predstaničnom námestí, Námestí slobody a aj pred budovou Národnej rady Slovenskej republiky.

Utorňajšieho zhromaždenia sa zúčastnil aj 15-ročný mladík, ktorý na mieste utrpel tržné poranenie hlavy. Na sociálnych sieťach sa následne začali objavovať jeho fotografie a videá, ktoré majú dokazovať údajnú “policajnú brutalitu”.

“Informácie o tom, že mladík bol náhodným okoloidúcim a zhromaždenia sa nezúčastňoval, chcel si urobiť iba selfie, nie sú pravdivé. Policajný zbor disponuje fotografiami a video materiálmi, ktoré dokazujú, že mladík bol aktívnym účastníkom zhromaždenia,” uviedla polícia na sociálnej sieti.

Chlapec na demonštrácii, ktorý nakoniec utrpel zranenie hlavy. Zdroj: FB Polícia

Mladík ale nebol jediným zraneným počas protestov. V nemocnici skončil aj jeden policajt

V čase krátko pred 16.00hod boli policajti poriadkových jednotiek velení pred hlavnú bránu Úradu vlády Slovenskej republiky, kde mali zabrániť účastníkom zhromaždenia vo výtržnostiach, narušení verejného poriadku.

EXPLÓZIA PYROTECHNIKY ZRANILA POLICAJTA

EXPLÓZIA PYROTECHNIKY ZRANILA POLICAJTA ➡️Priebeh včerajších zhromaždení bratislavská polícia monitorovala a vyhodnocovala. Do bezpečnostného opatrenia boli vyčlenení policajti poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície. ➡️V čase krátko pred 16.00hod boli policajti poriadkových jednotiek velení pred hlavnú bránu Úradu vlády Slovenskej republiky, kde mali zabrániť účastníkom zhromaždenia vo výtržnostiach, narušení verejného poriadku. Po príchode na miesto sa policajti rozmiestnili pozdĺž tam umiestnených zábran, pričom následne z davu doposiaľ neznáma osoba hodila do policajta poriadkovej jednotky neznámy pyrotechnický predmet. Ten následne explodoval v bezprostrednej blízkosti jeho tváre, pričom mu spôsobil tržnú ranu v oblasti líca. Policajtovi bola na mieste poskytnutá prvá pomoc a následne bol prevezený do jednej z bratislavských nemocníc. ➡️Vyšetrovateľom Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave bolo v tejto súvislosti začaté trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu útoku na verejného činiteľa. Nakoľko k tomuto skutku došlo počas krízovej situácie – a to núdzového stavu vyhláseného uznesením vlády SR, hrozí v prípade preukázania viny v zmysle zákona trest odňatia slobody na 12 až 25 rokov. Obvinenie konkrétnej osobe doposiaľ vznesené nebolo, vyšetrovanie v súčasnej dobe pokračuje.

Zveřejnil(a) Polícia SR – Bratislavský kraj dne Středa 18. listopadu 2020

“Po príchode na miesto sa policajti rozmiestnili pozdĺž tam umiestnených zábran, pričom následne z davu doposiaľ neznáma osoba hodila do policajta poriadkovej jednotky neznámy pyrotechnický predmet. Ten následne explodoval v bezprostrednej blízkosti jeho tváre, pričom mu spôsobil tržnú ranu v oblasti líca,” uviedla bratislavská polícia.

Záchranári ošetrujú zraneného policajta. Zdroj: Facebook/Roman Mikulec

Policajti už v tejto súvislosti začali trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu útoku na verejného činiteľa. Nakoľko k tomuto skutku došlo počas krízovej situácie – a to núdzového stavu, hrozí v prípade preukázania viny v zmysle zákona trest odňatia slobody na 12 až 25 rokov.

Páčil sa Vám text? Zdieľajte ho!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *