BRATISLAVA – Zatiaľ neznámi páchateľ z noci na 3. marca 2022 oblial modrou a žltou farbou Národnú kultúrnu pamiatku – bratislavský Slavín. Schody a priečelia natrel ukrajinskými národnými farbami. Za povšimnutie stojí, že v okolí Slavína je množstvo ambasád. Z pohľadu bezpečnosti je táto rezidenčná lokalita vnímaná ako tradične najbezpečnejšie miesto v Bratislave. Túto dogmu narušil incident, ktorý priamo reaguje na medzinárodné dianie vo svete v súvislosti s vojenským konfliktom na Ukrajine.

Nejde ani o to, kto tento vandalizmus spôsobil, či už jedna alebo druhá strana ozbrojeného ukrajinsko-ruského konfliktu, prípadne sfanatizovaní a nabudení Slováci, dôležitejšie je skôr to, že páchateľ alebo páchatelia tak konali bez povšimnutia bezpečnostných zložiek pod rúškom noci. Premaľovanie Slavína im muselo trvať niekoľko minút. Ako je to možné? Kde sú kamery mestskej polície, kde sú tajní, štátna polícia? Ako je zabezpečená zvýšená ochrana ambasád a rezidencií, ktoré priamo susedia so Slavínom (americká rezidencia, britská či čínska) v časoch, keď u našich susedov zúri vojna? Čakal by som väčšiu mobilizáciu.

Pozrite si videoblog priamo zo Slavína

‼️ Slavín – pamätník – zneuctený ‼️ Ako je zabezpečená ochrana okolitých rezidencií ambasády UK, USA a Číny ⁉️ © Richard Bolješik TV ( 3.3.2022 – 09:40 ) ☑️ Sledujte moje blogy, dajte stránke ☑️, pošlite text známym. Aj tento blog vznikol vďaka Vašej podpore?, viac info na ➡️ https://tvkrimi.sk/chcete-podporit-richarda-boljesika/ ⬅️ #rusko #vojna

Zveřejnil(a) Richard Bolješik TV dne Čtvrtek 3. března 2022

Slavín, kde je pochovaných viac ako 6000 vojakov (ruských ale aj ukrajinských), ktorí oslobodzovali v 1945 Bratislavu, by si skôr zaslúžil, aby od vypuknutia konfliktu na Ukrajine svietil od začiatku solidárne v modro-žltých farbách z reflektorov, nie aby ho vandali či provokatéri museli oblievať farbami. Marianum ako správca, či mesto, by sa mohli zamyslieť, prečo Slavín doteraz nesvietil v ukrajinských farbách ako iné pamiatky? Bol by to pekný symbol, som o tom presvedčený, že vojaci, ktorí sú tu pochovaní, by si neželali vojnu, aká sa teraz vedie na Ukrajine.

Páčil sa Vám blog ? Vznikol aj vďaka Vašej podpore. Chcete zistiť viac? Klikni na tento odkaz… 

Páčil sa Vám text? Zdieľajte ho!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *