BRATISLAVA –  Dávidovi Brtvovi v stredu 28.3.2018  Najvyšší súd SR potvrdil 9 ročný trest v kauze tunelovania nebankoviek Horizont Slovakia a BMG Invest. Brtva nielenže nenastúpil okamžite do výkonu trestu, ale po desiatich dňoch  od vynesenia právoplatného rozsudku po ňom polícia vyhlásila 5.4.2018. To je však minulosťou!

Po tom,  čo polícia nevedela Brtvu na Slovensku nájsť, hoci on s policajtmi údajne komunikoval cez email, vyzeralo to, že vydanie európskeho či medzinárodného zatykača bude len otázkou času. Je známe, že Brtva sa dlhodobo zdržiaval v Prahe, kde ho dokonca dvakrát v minulosti zatkli lovci lebiek  ( 2003 a 2012 ) a nakoniec ho vydali na stíhanie na Slovensko. To sa napriek snahám polície do tretice nepodarilo. Namiesto toho prišla z Najvyššieho súdu SR studená sprcha. 

“Najvyšší súd dnes ( 27.4.2018 ) zrušil príkaz na dodanie do výkonu trestu, ktorý sám vydal 29.3.2018”, vyplýva to z dnešného rozhodnutia Najvyššieho súdu SR, ktoré má TVKRIMI.SK k dispozícii.

Najvyšší súd zrušil svoj príkaz na dodanie do výkonu trestu. Zdroj: Polícia SR

BRTVOVO MENO ZMIZLO Z PÁTRANIA

Brtvovo meno pred pár minútami zmizlo aj z pátrania. Dôvodom má byť podľa našich informácií Brtvova žiadosť o odklad výkonu trestu, ktorým sa bude zaoberať Špecializovaný trestný súd.  Druhou žiadosťou je podmienečné prepustenie po odpykaní  si dvoch tretín trestu, túto rieši Okresný súd v Trnave.  Podstatné je však po dnešku to, že po Brtvovi polícia nebude môcť ďalej pátrať.

“Áno, viem to od môjho klienta, ktorému to oznámila polícia,” potvrdil informácie portálu TVKRIMI.SK Brtvov advokát, Miloš Maďar.

NEKONEČNÁ KAUZA BMG A HORIZONT

Tresty pre Jozefa Majského a ostatných v kauze  Horizont Slovakia a BMG Invest vyniesol Špecializovaný trestný súd v Pezinku ešte 21. októbra 2015.  Majský a Brtva dostali po deväť rokov a Pachinger sedem za podvod.  Až koncom marca odvolací senát NS SR potvrdil verdikt ŠTS pre Brtvu a Pachingera, ten si tiež požiadal o odklad trestu. Veľkopodnikateľa Jozefa Majského vylúčil na samostatné konanie, keďže je vážne chorý.

 

Páčil sa Vám text? Zdieľajte ho!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *