BRATISLAVA.  Dávidovi Brtvovi minulý týždeň ( v stredu 28.3.2018 ) Najvyšší súd SR potvrdil 9 ročný trest v kauze tunelovania nebankoviek Horizont Slovakia a BMG Invest. Brtva nielenže nenastúpil okamžite do výkonu trestu, ale po desiatich dňoch  od vynesenia právoplatného rozsudku po ňom polícia vyhlásila včera pátranie ( 5.4.2018 ).

Podľa informácií portálu KRIMITV.SK Dávida Brtvu polícia nenašla ani na adrese, ktorú si uvádza v registri obyvateľov. Na Račianskej ulici v Bratislave sa evidentne nezdržiava. “Boli tu policajti, Brtvu nenašli. Aj tak sme ho tu dlho nevideli. On tu nebýva,” opisuje  včerajšiu policajnú návštevu Brtvov sused z Račianskej ulice pre KRIMITV.SK.

ZATYKAČ, ZATIAĽ IBA NA SLOVENSKU

S potvrdením rozsudku minulý týždeň Najvyšší súd SR vydal príkaz na okamžité dodanie Brtvu do výkonu trestu. Odsúdený však do väzenia doteraz nenastúpil.Problém je v tom, že príkaz má územnú  platnosť len v rámci SR. Je známe, že Brtva sa dlhodobo zdržiaval v Prahe, kde ho dokonca dvakrát v minulosti zatkli lovci lebiek  ( 2003 a 2012 ) a nakoniec ho vydali na stíhanie na Slovensko. Po tom, čo Brtvu nevie slovenská polícia nájsť, je len otázkou času, kedy orgány požiadajú o vydanie európskeho, prípadne medzinárodného zatykača.

ZDROJ: PÁTRANIE POLÍCIE SR
NEKONEČNÁ KAUZA BMG A HORIZONT

Tresty pre Jozefa Majského a ostatných v kauze  Horizont Slovakia a BMG Invest vyniesol Špecializovaný trestný súd v Pezinku ešte 21. októbra 2015.  Majský a Brtva dostali po deväť rokov a Pachinger sedem za podvod.  Až minulý týždeň odvolací senát NS SR potvrdil verdikt ŠTS pre Brtvu a Pachingera. Veľkopodnikateľa Jozefa Majského vylúčil na samostatné konanie, keďže je vážne chorý. 

Richard Bolješik

( Máte tip? Píšte na tipy@tvkrimi.sk )

Páčil sa Vám text? Zdieľajte ho!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *