VIEDEŇ – Na niekoľkých miestach v centre Viedne došlo v pondelok vo večerných hodinách k ozbrojeným útokom, pri ktorých zomreli najmenej štyria ľudia a ďalších sedemnásť bolo zranených, šesť ťažko. Najmenej jeden páchateľ začal v uliciach mesta strieľať, podľa svedkov vypálil desiatky rán. Rakúska polícia označila útok za teroristický čin a uzavrela centrum mesta.

Podľa prvých informácií zverejnených na Twitteri viedenskej polície bol prvý útok hlásený okolo 20:00 z Seitenstettengasse, odkiaľ bolo počuť niekoľko výstrelov. Útoky sa nakoniec mali odohrať na šiestich rôznych miestach. Stojí za nimi zrejme niekoľko páchateľov, ktorí boli ozbrojení dlhými zbraňami.

Na teroristický útok už reagovali aj okolité štáty. Opatrenie prijalo tiež Slovensko.

,,Som informovaný o útoku, ku ktorému došlo vo Viedni. Podnikli sme všetky potrebné kroky na zaistenie bezpečnosti našich občanov. O aktuálnej situácii u našich západných susedov komunikujeme aj s rakúskou stranou,” uviedol minister vnútra SR Roman Mikulec na sociálnej sieti.

Som informovaný o útoku, ku ktorému došlo vo Viedni. Podnikli sme všetky potrebné kroky na zaistenie bezpečnosti našich…

Zveřejnil(a) Roman Mikulec – minister vnútra SR dne Pondělí 2. listopadu 2020

Podľa najnovších informácií páchateľa polícia zastrelila, otázne zostáva, či a koľko mal komplicov. Rakúska polícia odporúča obyvateľom Viedne nevychádzať. Rozhodne aj Slováci, ktorí plánujú cestu do Viedne, by mali svoju cestu zvážiť.

Páčil sa Vám text? Zdieľajte ho!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *